Τροχοβίλες – Σύμμικτες Μεταλλικές Κατασκευές

Η τροχοβίλα πολύ συχνά συγχέεται με το τροχόσπιτο. ‘Όμως δεν πρόκειται για ένα μεταφορικό μέσο αλλά για μια σταθερή κατοικία. Υπάρχει η δυνατότητα της μετακίνησης αλλά από τη στιγμή που εγκαθίσταται σε ένα σημείο, είναι έτοιμη να κατοικηθεί την ίδια κιόλας μέρα. Πρόκειται για μια ευέλικτη κι οικονομική λύση στην κατηγορία των προκατασκευασμένων σπιτιών.

Τα πλεονεκτήματά της συγκριτικά με τη συμβατική δόμηση είναι:

  • Σταθερή αλλά ελαφριά κατασκευή με μεγάλη διάρκεια ζωής που έχει σχετικά χαμηλό κόστος
  • Ταχύτερος χρόνος κατασκευής και παράδοσης
  • Υψηλή αντισεισμική προστασία

Μεγάλα εργοστάσια στην Ευρώπη, δημιουργούν κατασκευές εξ ολοκλήρου από οικολογικά υλικά, όπως ξύλο με εσωτερική ισχυρότατη θερμοηχομόνωση και κοντραπλακέ με ταπετσαρίες. Οι σύγχρονες κατασκευές διαθέτουν πλήρη υδραυλική κι ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν δύσκολες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες. Εξωτερικά καλύπτονται με φύλλα αλουμινίου βαμμένα ηλεκτροστατικά επιτυγχάνοντας πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής σε συνδυασμό με ελάχιστη έως μηδενική συντήρηση.

Οι επιλογές στη διαμόρφωση και κατανομή των χώρων, η ποιότητα κατασκευής και οι έτοιμες αναμονές παροχών και αποχετεύσεων, μετατρέπουν τις τροχοβίλες σε μια εξαιρετική οικιστική λύση. Η τροχοβίλα μπορεί να κατασκευασθεί σε όποια διάσταση και με οποιαδήποτε διαρρύθμιση επιλέξει ο πελάτης. Εκτός από κατοικία, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για γραφεία, εργοτάξια, εκθέσεις κτλ.

Πολύ συχνά υπάρχει η παρανόηση πως η τοποθέτηση μιας τροχοβίλας δεν απαιτεί την έκδοση οικοδομικής άδειας. Θα ήταν σώφρον να πάρετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από την πολεοδομία καθώς όταν η τροχοβίλα συνδεθεί σταθερά με το έδαφος ή με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας παύει να χαρακτηρίζεται μετακινούμενη κι εμπίπτει στις πολεοδομικές διατάξεις.

 

Share this on:

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε εδώ;

Επικοινωνήστε μαζί μας