Σύμμικτες Μεταλλικές Κατασκευές

Η κατασκευαστική εταιρία Stamatiou Homes, σας παρέχει απεριόριστες ολοκληρωμένες λύσεις Σύμμικτης Μεταλλικής Κατασκευής στοχεύοντας στην εξαιρετική ποιότητα & λειτουργικότητα, σε συνδυασμό με την υψηλή αρχιτεκτονική αισθητική. Κάθε τύπου κτίριο, είτε προορίζεται για μόνιμη κατοικία, εξοχικό, αποθήκη ή οτιδήποτε άλλο, αποτελεί επένδυση ζωής και είναι απαραίτητο, να πληρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Η εταιρία μας αναλαμβάνει κάθε έργο στο σύνολο του, από τη διεξαγωγή σχεδίων, τη παραγωγή & στήσιμο του σκελετού, τις επιπλέον μονώσεις και επενδύσεις τοιχοποιίας, την απαραίτητη σύνδεση με τα δίκτυα  έως και τη παράδοση, και στη συνέχεια συντήρηση, του τελικού κτιρίου προς χρήση. Όλα τα προϊόντα/υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα, όπως επίσης και το συνεργείο μας.

 

 

Όσον αφορά τα οικοδομικά πλαίσια που παράγουμε, είναι ελαφρού τύπου κατασκευές ατσάλινου πλαισίου που ταιριάζουν σε κάθε τύπο έργου. H ποιότητα G550 είναι δομικός χάλυβας με γαλβανισμένη θερμική επίστρωση που αναπτύχθηκε ειδικά για να μεγιστοποιήσει την απόδοση των έργων κατασκευής χάλυβα εν ψυχρό. Παρέχει την υψηλότερη δύναμη απόδοσης για να ελαχιστοποιήσει τη συνολική απαίτηση χάλυβα σε κάθε μία από τις κατασκευασμένες δομές, με εγγυημένη ελάχιστη απόδοση 550MPa και χαμηλότερο κόστος κατασκευής.

 

Πλεονεκτήματα των χαλύβδινων πλαισίων

 • Γρήγορη ολοκλήρωση του έργου (απαιτεί μικρότερο χρόνο κατασκευής σε σύγκριση με την κατασκευή τούβλων ή μπετόν. Συνολικά εξοικονομεί χρόνο έως και 30%)
 • Παράδοση της κατασκευής, χωρίς καθυστερήσεις λόγω καιρικών αλλαγών ή άλλων εξωτερικών παραγόντων
 • Περιορισμένα απόβλητα στην περιοχή
 • Χαμηλότερο οικολογικό αποτύπωμα, για οικολογικές κατασκευές
 • Ανακυκλώσιμο υλικό
 • Ισχυρό αλλά ελαφρύ (Εξαιρετική αντοχή σε σχέση με το βάρος του έναντι οποιουδήποτε άλλου υλικού χρησιμοποιείται στη κατασκευή κτιρίων)
 • Ασφάλεια (Πυρίμαχο υλικό, μη καύσιμο, με εξαιρετική αντίσταση σε ακραία καιρικά φαινόμενα: πυρκαγιά, σεισμοί, τυφώνες κ.α.)
 • Ελαστικότητα – το πλεονέκτημα έναντι των σεισμών (Η χρήση χάλυβα με υψηλές τιμές ελαστικότητας επιτρέπει στην ολοκληρωμένη δομή χάλυβα να “κινείται και να λυγίζει χωρίς μόνιμη δομική βλάβη”)

 

Σύμμικτες Μεταλλικές Κατασκευές

 

Στάδια κατασκευής

1.Σχεδιασμός Πλαισίωσης 

Έχοντας συζητήσει, πραγματοποιήσει και μελετήσει τη στατικά και αρχιτεκτονικά σχέδια του έργου, μεταφέρουμ με απόλυτη ακρίβεια τις απαραίτητες πληροφορίες στον υπολογιστή και μετατρέπουμε τα δεδομένα σε λεπτομερή και ακριβή σχέδια πλαισίωσης (τοιχοποιίας).

2.Ηλεκτρονικός Σχεδιασμός & Απόδοση 

Επεξεργασία δεδομένων και εξαγωγή λεπτομερών εντολών σχετικά με τα τμήματα της τοιχοποιίας στο μέγεθος που πρέπει να κατασκευαστούν

3.Παραγωγή

Με την εξαγωγή των πλαισίων, προγραμματίζεται η συναρμολόγηση είτε μέσα στο εργοστάσιο, είτε στο εργοτάξιο, ακολουθώντας ακριβείς οδηγίες

 

 

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι στέγης ανάλογα με  τη μορφή τους

 • Μονόριχτη: μία κεκλιμένη πλευρά,  παράλληλη  προς  το κτίριο
 • Δίριχτη: δύο κεκλιμένες  πλευρές οι οποίες ενώνονται
 • Τετράριχτη: τέσσερα  κεκλιμένα  επίπεδα τα οποία  κατευθύνονται  προς  τις τέσσερις  πλευρές του κτιρίου
 • Ταράτσα – στηθαίο
 • Σύνθετες στέγες: Συνδυασμός των παραπάνω

Ωστόσο, το πώς θα είναι η εσωτερική μορφή, εξαρτάται πάντα  από την αρχιτεκτονική αισθητική και το design που θέλουμε να δώσουμε στους εσωτερικούς μας χώρους. Υπάρχουν οι εξής επιλογές:

 • Εμφανής σκελετός: από τις πιο διαδεδομένες επιλογές με το πέρασμα του χρόνου, καθώς προσδίδει ένα πιο ρουστίκ και βιομηχανικό ύφος. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας ακατέργαστη ξυλεία, τάβλες κτλ. Ενδείκνυται για σοφίτες
 • Μη εμφανής σκελετός: πλήρης κάλυψη με υλικά ξηράς δόμησης. Παρόλα αυτά μπορούν να μείνουν και ακάλυπτα σημεία, θέλοντας να δώσουμε ένα διαφορετικό ύφος στη κατασκευή μας

 

Η δουλειά μας όμως δε σταματάει εδώ, αντιθέτως μόλις ξεκίνησε!

Απεριόριστες λύσεις επενδύσεων, επιπλέον τοιχοποιίας, δαπέδου, διαμόρφωσης/διακόσμησης εσωτερικών&εξωτερικών χώρων και όλα όσα χρειάζονται για να χτίσουν ολοκληρωμένα το σπίτι των ονείρων σας!

 

Σύμμικτες Μεταλλικές Κατασκευές

Share this on:

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε εδώ;

Επικοινωνήστε μαζί μας